Geen objecten gevonden

Maak van jouw woonruimte een thuis

Publicatiedatum: 16-05-2022

Monoma biedt ongemeubileerde woon- en werkruimtes aan. Hierdoor kun jij jouw creativiteit geheel loslaten en jouw van ruimte jouw thuis maken. Je kunt jouw woonruimte op verschillende manieren inrichten om het je eigen knusse plekje te maken.

Wij moedigen onze bewoners aan om nieuwe dingen te proberen. Soms zijn traditionele ideeën over de inrichting van de woonkamer namelijk niet de beste oplossing voor een woonruimten.

It's all in the detials. Maakt niet uit wat voor soort ruimte je decoreert, aandacht voor details kunnen een ruimte maken. Het is jouw woonruimte, en ongeacht de grootte, wil je dat de ruimte geschikt is om te kunnen functioneren als een ruimte voor ontspanning en vermaak. Hier zijn een aantal suggesties om jouw woonruimte wat op te leuken. Zin in een uitdaging? We zijn nieuwsgierig naar jouw resultaat.

Versier het met spiegels
Met een spiegel kun je niet alleen naar jezelf kijken, maar krijg je ook meer licht in de kamer en een spiegel kan ervoor zorgen dat de kamer er ook groter uitziet. Plaats indien mogelijk een spiegel tegenover een raam zodat deze het uitzicht weerspiegelt en het de illusie van een ander venster geeft.

Gebruik neutrale kleuren
Een van de meest populaire aanpassingen in een woonruimte is het gebruik van neutrale kleuren. Een palet met een witte of beige kleur zal de ruimte groter doen lijken door de muren optisch terug te duwen. Zachte tinten hebben ook de neiging om een kamer te verlichten door meer licht te reflecteren. Een neutraal palet creëert een verfijnende, kalmerende omgeving.

Kies meubels met een lichte uitstraling
Als je gaat shoppen voor meubels kijk dat ook naar het virtuele gewicht van het meubilair. Het virtuele gewicht verwijst naar de waargenomen zwaarte van een object op basis van grootte, kleur en ontwerp. Met andere woorden, ziet iets er zwaar, log en groot uit, of juist fijn en licht? Door te kiezen voor meubilair dat een lichtgewicht uitstraling heeft, lijkt de ruimte groter. 

Werl met klein meubilair
Het is van groot belang om meubels te gebruiken die de ruimte niet zullen vernauwen of domineren. Een bank met dunne armen en een strak gestoffeerde rug past nu vaak eenmaal beter dan een bank met stevige armen en een multi-kussen rug. Als jouw ruimte een beetje krap is, kun je misschien beter helemaal geen bank kiezen, maar juist gebruik maken van een loveseat of vier stoelen rond een gezellig salontafel plaatsen. Bij het kiezen van stoelen, denk dan aan armloze stoelen, omdat ze minder ruimte in beslag nemen dan een model met armen.

Volop opties dus om van jouw woonruimte echt een thuis te maken.